
One pot pasta med katareller och wildchips.
Här snackar vi enkelt, gott och precis så lite disk som man vill ha ute i vildmarken. Allt i en gryta – mindre meck, mer njut!
Den här pastan bjuder på rejäla smaker från skogen och fjället, med kantareller och knapriga Wildchips gjorda på ren, hjort och älgkött. Ett riktigt norrländskt festmåltid, direkt från stormköket.
Ingredienser:
- Pasta
- Smör eller olja
- En liten gul lök
- Kantareller, färska eller på burk
- 2 dl grädde (funkar även med matlagningsgrädde)
- Wildchips
- Salt och peppar
Gör så här:
- Stek kantareller och lök i smör tills det doftar så gott att du funderar på att bjuda in hela skogen.
- Häll i pastan och täck med vatten, låt koka tills pastan nästan är klar.
- Slå på grädden och släng i en halv påse Wildchips. Låt allt puttra ihop tills det blir krämigt.
- Smaka av med salt och peppar – inget jågel här, bara rena smaker.
- Häll upp i din kåsa och toppa med resten av chipsen. Sätt dig på en stubbe, blicka ut över vidderna och njut.
Matlagning ute har aldrig varit så enkelt, och så här gott smakar bara vildmarken!