Baka vildmarksfocaccia på stormköket

Baka vildmarksfocaccia på stormköket

Få saker slår doften av nybakat bröd när man är ute på tur. Den här vildmarksfocaccian är ett perfekt tilltugg till din friluftsfika – med smak av soltorkade tomater och oliver får du en bit av Medelhavet mitt i skogen. Och det bästa? Du behöver inte ens ett kök, bara ett stormkök. Så luta dig tillbaka, njut av naturen, och låt brödet sköta sig själv medan du tar in lugnet.

Du behöver:

  • Scones & pizzamix från Kungsörnen
  • Oliver
  • Soltorkade tomater
  • Olivolja
  • Vatten
  • En zip lock-påse 3 liter
  • Bakplåtspapper
  • Stormkök
  • Kniv

Så här gör du:

  1. Gör i ordning stormköket med stekpannan på och lägg bakplåtspapper i stekpannan.
  2. Skär oliver och soltorkade tomater i mindre bitar.
  3. Blanda vatten och brödmix i påsen, mått enligt beskrivning på förpackningen.
  4. Knåda degen ordentligt i påsen. Eftersom du blkandar degen i påse så slipper du bli allt för kladding om händerna.
  5. När degen har en bra konsistens, använd lite av den sparade mjölmixen och mjöla in händerna och ta ut degen ur påsen.
  6. Platta ut bröd lagomt stor i stekpannan och skär en kryss i degen så bröder får fyra delar.
  7. Tänd stormköket och sätt på låg värma.
  8. Ställ stekpannan över lågan och lägg på en kastrull upp och ner som lock. Du har då en ugn som brödet gräddas i.
  9. Ha koll på värmen, kika på undersidan av brödet efter en stund.
  10. När det är en gyllenbrun yta på undersidan – vänd på bröder och grädda andra sidan.
  11. Brödet är klart när det inte är degigt i mitten, tiden beror på värmen från stormköket samt temperaturen utomhus.
  12. Njut av din vildmarks-focaccia!


Tillbaka till blogg